Eind november 2013 hebben we gevierd, dat ons koor 60 jaar bestaat. Ter gelegenheid daarvan hebben we na de koffie met taart naar een diapresentatie over Die Schöpfung gekeken, het stuk dat we op dit moment instuderen, waarbij we geluisterd hebben naar fragmenten uit dit werk.

poster

Op zaterdag 8 maart 2014 hebben we Die Schöpfung uitgevoerd. Hieronder een impressie van een koorlid:

Vandaag is het dan zover: Die Schöpfung gaat uitgevoerd worden. Ik heb er zin in. Bij de generale repetie, afgelopen woensdag, waren het orkest en de solisten erbij: dat wordt wat!

Een beetje kalm aandoen, energie sparen voor vanavond. Eerst maar eens uitgebreid in bad. Kleren inspecteren, haren doen, beetje inzingen.

De zaal (de bron H’veld – G’dam) loopt lekker vol. De boekjes (à 1 euro) zien er prachtig uit: mooi papier, overzichtelijk, compleet.

Voorin de zaal het podium: trapsgewijs en precies op maat. Daarboven: projecties van prachtige kindertekeningen over de schepping.

Onze dirigent, Niels, is in vorm. Hem ontgaat niets (al zal hij dat nooit zelf zeggen). De samenwerking vind ik geweldig. Orkest, solisten, koor, iedereen zet z’n beste beentje voor.

Zelf sta je tussen de andere koorleden, dus je hoort niet hetzelfde als de mensen in de zaal, dus je kunt niet objectief beoordelen, hoe het klinkt, maar je kunt er wel volop van genieten en dat is nu precies wat ik doe.

Wat een mooie muziek en wat een geweldige avond!